Op deze website lees je wat de school jou te bieden heeft, wat het kost en hoe je je kunt aanmelden.

DE INFORMATIE-REIS: VAN LEGE WOORDEN NAAR WIJSHEID

Door Maarten van Rossum
a room with shelves and books

DE INFORMATIE-REIS: VAN LEGE WOORDEN NAAR WIJSHEID

Alles wat we horen en lezen aan informatie lijkt op het eerste gezicht misschien waardevol, maar het blijft betekenisloos als het ons niet raakt. Zelfs de meest verheven woorden, afkomstig van grote leraren of wetenschappers, hebben weinig waarde als ze geen snaar raken, geen helderheid brengen en geen verandering in ons teweegbrengen.

Waardevolle informatie gaat verder dan woorden. De echte waarde komt pas naar voren wanneer het ons verandert. Informatie dient als het beginpunt, maar de ware transformatie vindt plaats wanneer we die informatie integreren in ons leven. 

Het draait niet om de hoeveelheid informatie die we vergaren, maar om de ervaring die het met zich meebrengt. Het is bewuste gewaarwording die ons in staat stelt om het leven ten volle te ervaren, niet louter de informatie zelf. Bewuste gewaarwording komt voort uit het diepste deel van ons wezen.

Laten we dus niet enkel verdrinken in een overvloed aan informatie, maar laten we stappen zetten richting meer ervaring, helderheid en bewuste gewaarwording. 

Hoe meer we vertrouwen op onze intuïtie, des te minder informatie hebben we nodig. 

Het is tijd om van woorden naar wereldse wijsheid te gaan.

“Elke gewaarwording die ik volledig ervaar, duwt me naar het Zijn’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

crossmenu