Op deze website lees je wat de school jou te bieden heeft, wat het kost en hoe je je kunt aanmelden.

VERDRIET BRENGT ONS NAAR ONZE BINNENWERELD. HET HELPT ONS BEWUST TE ZIJN VAN WAT BELANGRIJK IS EN VERSTERKT SOCIALE BANDEN

Door Maarten van Rossum
verdriet2

VERDRIET BRENGT ONS NAAR ONZE BINNENWERELD. HET HELPT ONS BEWUST TE ZIJN VAN WAT BELANGRIJK IS EN VERSTERKT SOCIALE BANDEN

Emotie, letterlijk ‘energie in beweging’ (e-motie), is een krachtig gevoel dat ons raakt en beweegt. Emoties maken het leven de moeite waard, veranderen onze wereld van een reeks gebeurtenissen en feiten in een levendige, afwisselende ervaring waar gevoel en feit samenkomen. Bijvoorbeeld, na een zware dag komt je hond kwispelend naar je toe, en met alleen al zijn aanwezigheid kom je tot rust.

Soms zijn we ons niet bewust van diepere gevoelens en hoe ze ons beïnvloeden. Fysieke spanning of maagklachten kunnen signalen zijn. 

Zou het niet geweldig zijn als je op de golven van je emoties kon surfen in plaats van overspoeld te worden? Hier draait het om als we praten over ‘de emoties de baas zijn’. Als je op de golven van emoties kunt blijven, zal het leven meer als een avontuur en een spel aanvoelen, met meer helderheid.

Wanneer we onze emoties beter begrijpen, wordt het mogelijk om bezig te zijn met geloof/faith. Dit ongerichte geloof is een vast en innig vertrouwen in de waarheid van iets, en het kan bergen verzetten. Het geeft innerlijke vrijheid en veiligheid, niet beïnvloedbaar door technieken van hersenspoeling. Geloof/faith is vertrouwen in het onbekende, wat het onzichtbare mogelijk maakt.

De tegenpool van geloof/faith is tobben/piekeren: wantrouwen, negatieve verwachtingen, twijfel en wanhoop. Om gelukkig te leven, moeten we deze innerlijke toestand van piekeren omzetten in ongericht geloof. Stressvrij denken, vertrouwen/faith brengt een verruimende, verstilde staat.

We hebben allemaal onze eigen ‘innerlijke ruimte’ nodig waar niemand ons leidt of vertelt wat te doen. Meditatie is de terugkeer naar die ruimte om vrede en geluk te vinden. Onze innerlijke ruimte is heilig, waar alle dingen en problemen oplossen. We mogen die ruimte nooit afstaan, want ze behoort toe aan ons ware zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergeet je naam niet bij je reactie te vermelden
crossmenu