Op deze website lees je wat de school jou te bieden heeft, wat het kost en hoe je je kunt aanmelden.

DE PEST WAS OOIT EEN MYSTERIE: DURF MET SCIO ONGEWONE HYPOTHESES TE VERKENNEN

Door Maarten van Rossum
Categorie:
pest

DE PEST WAS OOIT EEN MYSTERIE: DURF MET SCIO ONGEWONE HYPOTHESES TE VERKENNEN

“Eeuwenlang teisterden de pest en andere besmettelijke ziekten de mensheid, tot we inzicht kregen in de onzichtbare wereld van micro-organismen. Er zijn gegronde redenen om aan te nemen dat er nog meer verborgen werelden zijn die een grote, zij het nog onbekende, invloed uitoefenen op ons dagelijkse leven. 

Veel van wat zich om ons heen afspeelt lijkt vanzelfsprekend, maar achter onze waarneming schuilen complexe structuren met eigen wetten en regels die grote invloed hebben op ons bestaan. 

Het orakel van Delphi instrueerde zoekenden met ‘Ken uzelf,’ want voordat we iets over waarheid kunnen zeggen, moeten we ontdekken wie we zelf zijn. Onze zoektocht naar verborgen waarheden begint dan ook bij onszelf. Wie of wat is dat ‘zelf’; wie ben ‘ik’?”

Beschouw dan eens de volgende hypothese: de schepper heeft een deel van zichzelf in ons achtergelaten – ons ware zelf. Dit is onze kern, wat we wezenlijk zijn en wat na de dood blijft voortbestaan. Geloof het of niet, neem het eens aan dat het zo is! Doodsangst wordt dan ook zinloos; de dood is eerder een groot avontuur. 

Deze kern – deze ziel – verbindt zich met een geschikt lichaam om specifieke ervaringen op te doen. We zijn deze essentie die door middel van lichaam, gevoel en denken in de tijd een steeds krachtiger bewustzijn ontwikkelt. 

Net zoals we ooit evolueerden door minerale, plantaardige en dierlijke fasen, zullen we op een gegeven moment de menselijke bestaansvorm overstijgen en het rijk van de ziel betreden”.

Meditatie en intuïtie wijzen een weg naar dit bestaansniveau voorbij het menselijke. Durf dat eens als hypothese aan te nemen.

Zoals de pest door inzicht en kennis werd bestreden, zo zal de onwetendheid over wie we werkelijk zijn verdwijnen door inzicht en tastbare ervaringen.

SCIO School voor Intuïtie biedt een leergang gebaseerd op zowel wetenschappelijke feiten als waarschijnlijke aannames, met vooral veel oefeningen om de hypotheses te onderzoeken en te toetsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergeet je naam niet bij je reactie te vermelden
crossmenu