Op deze website lees je wat de school jou te bieden heeft, wat het kost en hoe je je kunt aanmelden.

HEEFT RUTTE GEEN VISIE MAAR WEL INTUÏTIE?

Door Maarten van Rossum
Categorie: |
foto rutte 16 07 2023 om 21.17

HEEFT RUTTE GEEN VISIE MAAR WEL INTUÏTIE?

“Het schoot zondagochtend in mijn hoofd, ik vertrek”, aldus Rutte in een uitspraak over zijn besluit om af te treden. Hij beschreef dit als een “epifaan moment”. Is dit wat we intuïtie noemen? De SCIO-school voor intuïtie gelooft van wel. 

Visie is gericht op het creëren van een gewenste toekomst en het nemen van actie om die visie te realiseren, terwijl intuïtie zich kan manifesteren als een plotselinge ingeving of een sterk innerlijk gevoel dat ons aanzet tot actie. In het geval van Rutte’s uitspraak, zou men kunnen zeggen dat het een intuïtief besef was dat het tijd was om een nieuwe weg in te slaan. 

Hoewel ze op het eerste gezicht verschillend lijken, kunnen visie en intuïtie elkaar aanvullen en samenwerken om een holistische benadering van begrip, besluitvorming en actie te creëren. 

De SCIO-school voor intuïtie wacht niet op intuïtieve ingevingen op zondagochtend. Zij ziet het belang in van het ontwikkelen van een dagelijks werkzame intuïtieve basishouding. Zij benadrukt dat het ontwikkelen van een dieper begrip en beheersing van intuïtie een doelgerichte en systematische aanpak vereist. Door middel van onderwijs in zelfkennis, meditatie en zelfrealisatie biedt de school leerlingen de tools om hun intuïtie te cultiveren en te gebruiken in hun dagelijks leven. 

De SCIO-school gelooft dat intuïtie een waardevolle bron van innerlijke wijsheid is, maar benadrukt ook het belang van het combineren van intuïtie met kritisch denken, wetenschappelijke kennis en ervaring. Een gebalanceerde benadering stelt ons in staat om de kracht van intuïtie te benutten en tegelijkertijd een heldere en doordachte besluitvorming te waarborgen.

Dus, terwijl Rutte’s uitspraak ons doet nadenken over intuïtie in de politiek, herinnert de SCIO-school ons eraan dat het cultiveren van een goed ontwikkeld en gebalanceerd intuïtief vermogen een waardevolle vaardigheid is voor iedereen die streeft naar persoonlijke groei en vervulling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergeet je naam niet bij je reactie te vermelden
crossmenu