Op deze website lees je wat de school jou te bieden heeft, wat het kost en hoe je je kunt aanmelden.

JE INNERLIJKE GPS: LUISTEREN NAAR JE INTUÏTIE

Door Maarten van Rossum
Categorie:
innergps

JE INNERLIJKE GPS: LUISTEREN NAAR JE INTUÏTIE

Speciaal voor tieners!

Hey daar, tiener! Ik wil het vandaag met je hebben over iets cools – je intuïtie. Ja, ik weet het, klinkt misschien een beetje zweverig, maar luister even. Het kan je echt helpen, geloof me.

Stel je voor: je staat voor een belangrijke keuze, zoals welke opleiding je moet kiezen of met wie je wel of niet moet omgaan. Je hebt misschien een lijstje met voor- en nadelen gemaakt, maar je blijft maar twijfelen. Dit is waar je intuïtie in het spel komt.

Intuïtie is eigenlijk gewoon dat gevoel dat je van binnen hebt – je gut feeling. Het is als een innerlijke GPS die je de weg wijst als je even niet meer weet wat je moet doen.

Maar hey, laten we eerlijk zijn, het kan lastig zijn om naar je intuïtie te luisteren, vooral als er veel andere stemmen in je hoofd zijn die allemaal iets anders zeggen. Dus, wat staat je in de weg?

Nou, ten eerste, er is die stem van twijfel die altijd in je hoofd rondspookt. “Wat als ik het verkeerd heb?” Of “Misschien moet ik toch maar naar anderen luisteren.” Herkenbaar, toch?

Dan heb je nog die constante afleiding om je heen. Social media, schoolwerk, vrienden – het lijkt alsof er altijd iets is dat je aandacht vraagt. Maar soms moet je gewoon even stil zijn om je intuïtie te horen.

En laten we de druk van de maatschappij niet vergeten. Die vertelt ons vaak wat we zouden moeten doen of hoe we zouden moeten zijn. 

Maar weet je wat? Jij bent uniek, en je intuïtie is jouw superkracht.

Dus, hoe begin je met luisteren naar je intuïtie? 

Nou, begin met even de tijd te nemen om naar binnen te kijken. Mediteer, schrijf in een dagboek, of ga gewoon even wandelen zonder je telefoon. Je zult merken dat je intuïtie veel luider wordt als je even rust neemt.

En weet je wat het beste is aan je intuïtie? Het is altijd bij je. Dus de volgende keer dat je voor een moeilijke keuze staat, sluit je even af van de wereld om je heen en luister naar dat kleine stemmetje vanbinnen. Het zal je misschien verrassen waar het je naartoe leidt. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vergeet je naam niet bij je reactie te vermelden
crossmenu